PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AGRICULTURĂ CU BANI DE ÎMPRUMUT – VIDEO

AGRICULTURĂ CU BANI DE ÎMPRUMUT – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Credite doar cu…adeverinta. Fermierii care vor sa solicite credite in avans pentru sprijinul pe suprafata o pot face solicitand la Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura adeverinta prin care se atesta faptul ca nu fac obiectul excluderilor de la plata. Fermierii care au nevoie de finantare pentru efectuarea lucrarilor agricole pot obtine in avans pana la 90% din cuantumul subventiei pe suprafata pentru anul 2014.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.
Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, centrul APIA unde acesta a depus cererea in Campania SAPS 2014 va elibera o Adeverinta prin care confirma faptul ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru Schema de Plata Unica pe Suprafata pentru anul 2014 si ca au fost finalizate controalele si verificarile administrative asupra Cererii de Plata a Beneficiarului, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare. Pot beneficia de aceasta adeverinta fermierii selectati la controlul pe teren numai dupa finalizarea acestor controale.
Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma cuvenita aferenta SAPS, respectiv 120 euro/ha, denominata in lei:
carton citit
a) pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29.09.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării creditului;
b) pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30.09.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30.09.2014.

 

Creditul de subventii APIA este destinat finantarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente si se acorda in RON, pe o perioada de creditare pana la incasarea sumelor evidentiate in adeverinta APIA.
Imag: fermieri, ferme, terenuri, lucrari agricole,

ECHIPA:Ilona Rotaru Eduard Gaiseanu

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZOI0dhD8eXg

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe