PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALERTĂ DE INUNDAȚII – VIDEO

ALERTĂ DE INUNDAȚII – VIDEO

de admin
17 vizualizări

Alearta de inundatii! Sudul tarii este din nou vizat de ploi abundente, iar pericolul inundatiilor nu a trecut. Raurile din opt judete au intrat sub incidenta codului portocaliu de inundatii, iar in urmatoarele ore in Arges, Teleorman, Dambovita si Giurgiu sunt asteptate cresteri de debite ale raurilor. Hidrologi sustin ca zonele care au fost afectate de inundatii si in zilele trecute vor fi si de aceasta data sub asediul ploilor si viiturilor.
Autoritatile din sudul Romaniei sunt in alerta. Cantitatile de precipitatii care sau abatut asupra Munteniei au marit debitele raurilor, cele mai multe fiind in pragul de a iesi din matca. Iar lucrurile nu par sa se indrepte, meteorologii anunta ca in urmatoarea perioada ploile vor persista. In 11 judete din sud si sud-vest va ploua abundent, mentinandu-se codl galben de ploi si vant.
Astfel, hidrologii au emis un nou cod portocaliu de inundatii, care vizeaza aceleasi judete afectate deja in ultimele zile de revarsarile de ape.
Vestile nu sunt deloc bune pentru zonele in care inundatiile au facut pagube insemnate saptamanan aceasta. Localnicii din Teleorman si Prahova ale caror gospodarii au fost inundate dupa ce apele raurilor s-au revarsat se pot astepta din nou la viituri.
Vizate de inundatii in judetul Dambovita raman in continuare localitatile: Cojasca, Nisipuri, Cornesti, Bujoreanca si Rascaieti. Locuri unde din cauza unor avize neacordate raurile reusesc sa iasa din matca.
Autoritatile dau totusi asigurari ca situatia va fi sub control, iar cei care vor fi afectati de inundatii vor primi, fara doar si poate, sprijin.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe