PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALERTĂ DE MĂȘTI NECONFORME

ALERTĂ DE MĂȘTI NECONFORME

de Andrei Oprescu
279 vizualizări

Alerta a fost emisă vineri, la primele ore, potrivit anunțului făcut de directorul Directiei Generale Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana din cadrul ANPC. Este vorba despre un tip de măști existente pe piață, care deși sunt marcate corespunzător, nu sunt certificate.

PAUL ANGHEL, ANPC

„Alertă emisă de România – RAPEX: Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare.

ANPC a retras de pe piață peste 31 de milioane de măşti de protecţie, în urma controalelor realizate la nivel naţional. Acestea au fost retrase până la remedierea deficiențelor, iar alte 90.000 de măşti au fost retrase definitiv în urma deficienţelor constatate. Cele mai multe nu erau certificate sau nu aveau indicații de utilizare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe