PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALERTA DE URS: localnicii sunt terifiati! Ursul care terorizeaza cartiere intregi nu poate fi prins de autoritati!

ALERTA DE URS: localnicii sunt terifiati! Ursul care terorizeaza cartiere intregi nu poate fi prins de autoritati!

de Moise Razvan
1,K vizualizări

„Primăria Municipiului Ploiești informează faptul că, având în vedere semnalarea prezenței exemplarului de urs în zonele Vega și Mihai Bravu din municipiul Ploiești, au fost urmate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora. În acest sens, primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, a convocat echipa de intervenție, în vederea luării de urgență a măsurilor ce se impun în acest caz. Menționăm faptul că autoritățile locale monitorizează în continuare această situație, prin stabilirea de puncte fixe de observare și patrulare în zonele în care ursul a fost semnalat, prin montarea a trei camere de supraveghere video și prin monitorizarea cu dronă, de două ori pe zi. De asemenea, a fost instalată și o cușcă pentru capturarea exemplarului de urs. Totodată, echipaje ale Poliției Locale Ploiești și Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova monitorizează, alternativ, zonele sus indicate, la interval de o jumătate de oră. Rugăm cetățenii municipiului Ploiești să respecte avertizările și recomandările transmise în acest caz de către factorii autorizați”, arată administrația locală.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe