PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALTE DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ, CONFIRMATE ÎN DÂMBOVIȚA

ALTE DOUĂ FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ, CONFIRMATE ÎN DÂMBOVIȚA

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 13.08.2019, ora 10.00, ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, și anume:
-Oraș Răcari, Sat Ghimpați: 1 gospodărie;
-Sat Poroinica, Comuna Mătăsaru, 1 gospodărie.
Au fost adoptate, în cadrul ședinței, planurile de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și au fost aprobate deciziile de plasare sub supraveghere în confirmare de pestă porcină africană.
S-a luat măsura uciderii preventive a porcinelor din gospodăriile situate pe strada Dămăroaia, sat Ghimpaţi, oraş Răcari.
În conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție și efectuarea de acțiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul celor două localități.
Precizăm că orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. Totodată, solicităm sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia; proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat.
Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe