PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ALTE “PIERDERI” LA COMPANIA DE APA

ALTE „PIERDERI” LA COMPANIA DE APA

de Mditv
7 vizualizări

Nu era de ajuns ca toate fraudele Companiei de Apa sunt platite de contribuabili pentru asa-zisele „pierderi”. Acum ies la iveala alte pierderi, de milioane de lei, bani pe care Compania de Apa i-a pierdut tot din cauza incompetentei celor care sunt sau au fost la conducere. Dupa doua litigii pierdute cu firmele de asigurari si un proces platit degeaba, cu bani grei, reprezentantii institutiei au cerut, din nou, sprijinul Consiliului Local Targoviste pentru achizitionarea de servicii juridice de o calitate mai buna decat cele anterioare.

In urma cu cativa ani, Compania de Apa Targoviste-Dambovita a platit douasprezece milioane de lei avans firmelor care au castigat licitatiile pentru implementarea POS Mediu I. Au existat discutii interminabile pe acest subiect, din cauza ca firmele care au castigat licitatiile erau recunoscute, la acea vreme, ca fiind agreate de politicienii aflati la putere.

Surprinzator este faptul ca lucrarile au fost garantate cu niste constracte de asigurare, insa cei care au luat banii in avans, au dat rapid bir cu fugitii.

Compania de Apa nu si-a recuperat sumele platite in avans si, mai mult decat atat, a pierdut si procesul intentat firmelor de asigurare. Compania a fost reprezentata in instanta de catre una dintre cele mai cunoscute firme de avocatura. Anumite voci spun ca in acest proces pierdut ar fi intervenit unele interese politice. Oricum ar fi, reprezentantii institutiei au cerut sprijinul consiliului local pentru a castiga macar o parde din banii pierduti.

Proiectul de hotarare nu a trecut, consilierii locali fiind impotriva sustinerii juridice a Companiei de Apa, pentru recuperarea litigiilor. Astfel, institutia are doua variante: fie este reprezentata in continuare de firma de avocatura cu care are contract, fie reziliaza contractul si plateste daune de 75 mii de euro, suma care, probabil, va fi trecuta tot la pierderi si, ulterior, va fi suportata tot de contribuabili. Totul din cauza conducerii defectuase a Companiei de Apa Targoviste-Dambovita, care nu este capabila sa ia decizii eficiente, in interesul cetatenilor si pentru economisirea banilor publici.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe