PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AMBULANȚELE AU NEVOIE DE… SALVARE – VIDEO

AMBULANȚELE AU NEVOIE DE… SALVARE – VIDEO

de admin
61 vizualizări

Unul dintre cele mai importante servicii ale statului, de a carei functionare tin chiar vietile noastre, este de la an la an tot mai sarac. Serviciul de Ambulanta duce lipsa unui suport material, are nevoie de mai multi medici si de asistente dar si de echipamente noi. In cele mai multe cazuri, pacientii sunt transportati cu ambulante care au sute de mii de kilometri la bord si care nu au un medic care sa intervina in cazul urgentelor.
In prezent, in Romania sunt cu 40% mai putini angajati in echipajele de interventie decat ar fi normal. Doar 9 medici si 34 de asistenti care lucreaz in partru ture a cate 12 ore au grija de cei peste 513.000 de locuitori din judetul Dambovita. Doctorii si asistentele care lucreaza la Serviciul de Ambulanta Targoviste sunt efectiv mai tot timpul pe drumuri alergand de la un pacient la altul.
In ultimii ani solicitarile au devenit adevarate provocari pentru angajatii acestui serviciu care acopera din ce in ce mai greu numarul mare de cereri, fiind nevoiti sa acorde ajutor ore in sir. Din nefericire in acest sector autoritatile centrale nu dau semne ca vor pune in discutie o eventuala deblocare de posturi.
In plus si la acest mement sunt inca destule persoane care nu vor sa realizeze ca un telefon nejustificat poate rapi sansa la viata unui semen. Apelurile false ii pun inutile pe drumuri pe doctori si asistenti.
In 24 de ore, medicii de la Ambulanta raspund la sute de solicitari. Si asta in conditiile in care lucreaza doar cu o parte din necesarul de masini. Pentru ca fiecare din cele 59 de ambulante parcurge zilnic aproape 200 de kilometri, defectiunile apar destul de des.
Drumurile proaste pare sa fie principala cauza care trimite masinile de urgenta in service.
Cinci dintre masinile trimise zilnic la interventii sunt mai vechi de 10 ani. Cele mai vechi autosanitare aflate in dotarea Seviciului de Ambulanta Dambovita sunt din anii 2000 si 2002.
Dar cazul Judetului Dambovita nu este singular, sunt si alte judete unde situatia se prezinta mult mai grav. De aceste neajunsuri stie si Ministerul Sanatatii care da asigurari ca va organiza o licitatie nationala pentru achizitionarea de ambulante. O licitatie care se lasa asteptata, cand se vor inoi parcurile auto ale serviciului de ambulanta, ramane de vazut.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe