PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AMNISTIE FISCALĂ – VIDEO

AMNISTIE FISCALĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat luni la Palatul Parlamentului că în jur de 20.000 de mame, 50.000 de pensionari și 25.000 de bugetari vor beneficia de amnistia fiscală. Plumb a explicat că fiecare dintre cele două legi adresate persoanelor aflate în concediu de creștere a copilului și pensionarilor are două componente: una care suspendă plata debitelor și o alta prin care sunt restituite sumele deja returnate statului.

Ministrul Muncii a precizat ca, in ceea ce privește mamele care au beneficiat de indemnizații calculate în mod eronat, sunt 12.500 care ar fi trebuit să restituie statului anumite sume și alte 8.000 care au făcut-o deja. Acestora din urmă li se vor înapoia banii eșalonat. Săptămâna trecută, ministrul Rovana Plumb declara că în cazul mamelor cuantumul restituirilor ajunge la 50 de milioane de lei.
„În ceea ce privește pensionarii, primul dispozitiv se referă la scutirea de la plata debitelor care sunt în curs, și aceasta înseamnă 30.000 de pensionari, un cuantum de 65 de milioane de lei. Cei care au apucat deja să plătească și intră în al doilea dispozitiv al legii, respectiv restituirea, sunt 50.000 de pensionari, cu o sumă de 350 de milioane de lei”, a adăugat ministrul Muncii.
Rovana Plumb a precizat că restituirea sumelor deja achitate se face în tranșe egale, pe o perioadă de cel mult cinci ani, începând de la 1 ianuarie 2015.
Senatul a adoptat la 1 septembrie proiectul de lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, constituite în sarcina pensionarilor, cu amendamentul că sumele deja recuperate vor fi restituite eșalonat.
Potrivit amendamentului, sumele provenite din debitele recuperate de la pensionari începând cu data de 1 ianuarie 2011 și până la data intrării în vigoare a prezentei legi se restituie eșalonat pe o perioadă de cinci ani calendaristici începând de la data de 1 ianuarie 2015 prin plăți anuale egale.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe