PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANALFABETISMUL ȘI ABANDONUL ȘCOLAR CRESC ÎN PANDEMIE

ANALFABETISMUL ȘI ABANDONUL ȘCOLAR CRESC ÎN PANDEMIE

de Andrei Oprescu
54 vizualizări

Statisticile Salvați Copiii România sunt îngrijorătoare. Pandemia de coronavirus și trecerea la învățământul exclusiv online acolo unde zonele intră în scenariul roșu duce la o creștere a ratei abandonului școlar. Potrivit analizei, 1 din 2 elevi face ore pe telefon, 28% dintre elevi și 43% dintre profesori nu au resurse pentru școala online. 3 din 20 de copii renunță la școală. Deja 41% dintre elevi sunt analfabeți funcțional.

ȘCOALA ONLINE ÎN ROMÂNIA

1 din 2 elevi- ore pe telefon

28% elevi nu au resurse

43% profesori nu au resurse

3 din 20 elevi abandonează studiile

41% elevi -analfabeți funcțional

ONG-ul a început deja mai multe campanii de strângere de fonduri pentru a dota școlile din zonele defavorizate pentru ca elevii să aibă acces la educație și pe timp de pandemie. Ancuța Duminică este profesor și voluntarul lunii octombrie în cadrul Salvați Copiii România. Ea a ales să își doneze ziua de naștere, practic să realizeze o strângere de fonduri, iar în loc de cadouri, prietenii să facă donații pentru ONG.

Cei care doresc să ajute, pot dona bani sau dispozitive. Donațiile în bani se pot face pe platforma online Salvați Copiii și pot fi singulare sau lunare de la 50 la 100 de lei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe