PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANCHETĂ DUPĂ SCENELE DIN TÂRGUL DE CAI

ANCHETĂ DUPĂ SCENELE DIN TÂRGUL DE CAI

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Este anchetă după apariția în spațiul public a imaginilor în care mai mulți proprietari de cai din două localități argeșene și-au bătut animalele cu o cruzime ieșită din comun în cadrul unor târguri. Obiceiul este folosit de multe ori de vânzători, de a pune caii să tragă bușteni groși în timp ce-i lovesc pentru a le arăta forța. Cei prezenți au asistat pasivi în timp ce bietele cabaline erau snopite în bătaie.

O tradiţie din Muscel este târgul de cai prilejuit de sărbătoarea Sfintei Muceniţe Marina. Pe vremuri, târgul se organiza pe platoul Grui, unde soseau geambaşi din toate colţurile ţării. De câţiva ani tradiţia tinde să dispară, totuşi se mai păstrează în comunele Mihăeşti şi Berevoeşti. De multe ori, animalele sunt pur și simplu snopite in bătaie ca sa tragă bușteni de 10 metri lungime ai jumătate de metri grosime.

Și la Berevoeşti iubitorii de cai au avut ocazia să participe la concursuri şi demonstraţii organizate de crescătorii de cabaline din toată ţara unele de o violență ieșită din comun. Aceste scene sunt însă obișnuite în astfel de târguri așa că nimeni nu a luat nicio măsură și au asistat la spectacolul grotesc.

Sunt însă și proprietari care nu și-au chinuit animalele și au considerat că cine vrea să le cumpere, le cumpără și fără demonstrații.

Revenind la cabalinele bătute, persoana care a filmat scenele și le-a postat pe Facebook spune că nimeni nu a sărit în ajutorul cailor, iar polițiștii s-au autosesizat și efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de cruzime împotriva animalelor.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe