PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ANGAJATII DE LA TERMICA, DISPONIBILIZATI

ANGAJATII DE LA TERMICA, DISPONIBILIZATI

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

Noi disponibilizari in Targoviste. De aceasta data, cei care vor ingrosa randul somerilor sunt angajatii de la Termica. 100 de oameni isi vor pierde locurile de munca. Pentru alti 70 s-a gasit o solutie. Cei mai multi, 50, vor fi transferati la Municipal Construct, o alta societate aflata in subordinea Primariei. Nu stie insa cand se vor face aceste transferuri. In plus, angajatii concediati au dreptul la salarii compensatorii, insa nu se stie din ce fonduri ar putea fi platite.
Ingropata in datorii, Termica isi traieste ultimele zile. Situatie critica in care a ajuns societatea ii va afecta pe angajati. Cei mai multi dintre ei vor ajunge in strada. 100 de oameni vor fi trimisi in scurt timp acasa, in timp ce alti 50 spera sa fie transferati la Municipal Construct, societate in subordinea primariei, care infiinteaza un nou departament. In jur de 20 de angajati vor ramane sa pazeasca obiectivele Termica.
Problema este insa ca nu se stie cand va avea loc acest transfer. Cel putin pentru perioada imediat urmatoare, nu vor fi preluati mai mult de zece oameni.
Luna trecuta, angajatii au protestat pe holurile societatii, pentru ca nu isi mai primisera salariile din luna mai. In prezent, le-a fost achitata cea mai mare parte din lefurile restante. Problema este ca au dreptul, la concediere, la salarii compensatorii. Nu se stie insa daca vor primi vreun leu, pentru ca nu sunt fonduri. Multi dintre angajatii disponibilizati sunt intr-o situatie disperata. Cei care au lucrat ca instalatori sau electricieni au sanse mai mari de a-si gasi un nou loc de munca. Mai rau este de cei cu studii superioare, ingineri in domeniul energetic, pentru care oferta de pe piata muncii este saraca.
ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe