ANTREPRENORII SE TEM DE VALUL TREI AL PANDEMIEI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Potrivit barometrului, 57% dintre antreprenori cred că efectele pandemiei se vor vedea cel puţin până la începutul lui 2022. Numai 22% cred că economia va reveni pe linia de plutire în partea a doua a acestui an, în timp ce 19% spun că nu ştiu cum va evolua situaţia.

ASOCIAȚIA PATRONALĂ PROTEJĂM ROMÂNIA

sursa: Agerpres

” Principala temere este legată de impunerea unor noi restricţii care ar afecta mediul de afaceri, menţionată de 72% dintre respondenţi. Pe lista provocărilor se mai află, în prim-plan, creşterea preţurilor, amintită de 43% dintre cei chestionaţi, accentuarea blocajului financiar (29%), scăderea vânzărilor (21%) şi plata obligaţiilor (taxe, impozite, rate bancare, leasinguri etc.), amintită de 19%„.

Arată barometrul realizat de Frames la comanda Asociației Patronale Protejăm România. Întrebaţi ce măsuri au luat pentru a se proteja împotriva pericolului Covid, cei mai mulţi dintre respondenţi au menţionat purtarea măştii de protecţie (92%), folosirea dezinfectanţilor (67%), reorganizarea spaţiilor de lucru (52%) şi folosirea unor instrumente de monitorizare a temperaturii (32%). Barometrul „Mediul de afaceri, în contextul COVID – Ediţia a II-a” a fost realizat de compania de consultanţă Frames, la comanda Asociaţiei patronale Protejăm România, în perioada 14-20 ianuarie 2021, prin chestionare online, telefonic şi email, pe un eşantion reprezentativ de 230 de firme din diverse domenii de activitate, de la comerţ la servicii financiare, HORECA, agricultură, energie, confecţii, IT etc. La barometru au răspuns, în total, 1117 de persoane.

CE MĂSURI AU LUAT ANTREPRENORII?

  1. purtarea măştii de protecţie (92%)
  2. folosirea dezinfectanţilor (67%)
  3. reorganizarea spaţiilor de lucru (52%)

folosirea unor instrumente de monitorizare a temperaturii (32%)

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri