PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » APA CU GUNOAIE, LA ROBINET!

APA CU GUNOAIE, LA ROBINET!

de Andrei Oprescu
45 vizualizări

Scandalul apei infestate de care au parte oamenii din nordul judetului Dambovita, de trei luni de zile, ia amploare. Sunt dovezi clare ca oamenii au primit apa cu gunoaie, nefiltrata, care le a pus in pericol sanatatea. Dupa ce cazul a ajuns in atentia presei, cei de la Apele Romane si Garda de Mediu au trimis oameni in teren, pentru verificari. In plus, Directia de Sanatate Publica a prelevat probe pentru a testa calitatea apei. Oamenii sunt revoltati pe Compania de Apa, spunand ca si-au batut joi de ei, obligandu-i sa plateasca apa infestata. Dupa ce scandalul a luat amploare, compania de apa a trimis o echipa in zona, pentru a acoperi deficientele.

De trei luni, de cand o pompa de adancime dintr-un izvor s-a defectat, oamenilor din localitatile dambovitene Moroieni, Motaieni, Pietrosita si Fieni, le este furnizata apa nefiltrata, a dezvaluit un fost angajat al Companiei de apa.

Dupa ce totul a iesit la lumina, s-a lasat cu controale in zona Galma, din Dambovita, unde se afla bazinul care, in loc sa capteze apa dintr-un izvor, o prelua direct din rau, cu gunoaie. Rezultatul s-a vazut astazi, cand Compania de Apa a trimis in zona o echipa pentru acoperirea deficientelor. Interventia vine cu o intarziere de numai putin de trei luni, timp in care oamenii au depuse reclamatii peste reclamatii, dupa ce au vazut ca la robinet le curge apa cu gunoaie si cu un miros ingrozitor.

Oamenii sunt revoltati. Unii au fost nevoiti sa isi schimbe si apometrele, dupa ce filtrul de apa s-a umplut de mizerie. Sunt disperati pentru ca sanatatea le-a fost pusa in pericol.

Cei mai multi s-au temut sa consume apa de robinet, plina de impuritati. Am fost obligati sa platim o apa mizerabila, spun acestia.

Acum, oamenii cer ca reprezentantii Companiei de Apa sa fie trasi la raspundere pentru ca, sustin ei, le-au pus sanatatea in pericol.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe