PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » APELE SE DEZLĂNȚUIE – VIDEO

APELE SE DEZLĂNȚUIE – VIDEO

de admin
2 vizualizări

Vremea rea si inundatiile pun din nou stapanire pe Romania. Meteorologii au emis coduri de ploi insemnate pentru toata zona de sud a tarii. Aversele din ultimele ore au facut ca in cea mai mare parte a Munteniei sa fie institui codul galben de precipitatii. Dezlantuirea norilor ameninta insa si cu inundatii. Hidrologii avertizeaza ca raurile din zonele de deal si de munte, din judetele Arges, Dambovita si Prahova, vor iesi din matca.
Meteorologii nu au deloc vesti bune. In continuare vremea se va mentine mohorata. Pana joi va ploua torential, iar local se vor inregistra peste 60-70 de litri de precipitatii pe metrul patrat. Codul galben de ploi insemnate si instabilitate atmosferica a fost extins pentru 25 de judete din toata tara, care vor fi afectate total sau partial, pana joi la ora 18.00. Judetele vizate pe toata suprafaaa de fenomenele semnalalte sunt cele din sudul tarii: Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita si Prahova.
Si hidrologii sunt in alerta. Acestia au emis un cod portocaliu de inundatii. Apa vor face din nou ravacii in aceleasi judetele lovite de viituri, acum doua saptamani. Arges, Dambovita si Prahova au intrat sub avertizare cod portocaliu.
Pana joi la ora 22.00 pe raurile din bazinul superior al Argesului, in judetul Arges, in bazinul superior al Vedei, judeteul Arges si pe afluentii sai din judetul Teleorman, pe Teleorman amonte S.H. Tătărăştii de Sus in judetele Arges si Teleorman si pe Neajlov amonte de S.H. Vadu Lat in judetele Arges, Dambovita si Giurgiu, pe Ialomita si afluentii sai amonte S.H. Coşereni, judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita se pot produce cresteri de debite si niveluri, care ar putea duce la depasirea cotelor de atentie si de inundatie, precum si scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cu posibile efecte de inundatii locale.
In judetul dambovita cantitatea mare de precipitatii ce a cazut in ultimele ore a inceput sa creeze probleme, autoritatiile fiind nevoite sa intervina.
Acum, sudul tarii este din nou amenintat de ape dupa ce, luna trecuta, patru oameni au murit si sute de gospodarii au fost inundate.

Ilona Rotaru
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe