PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » APRINDE O LUMÂNARE, DACĂ AI CUI…

APRINDE O LUMÂNARE, DACĂ AI CUI…

de Andrei Oprescu
33 vizualizări

Scandal in Cimitirul Visoi – Calea Pietroasa, din municipiul Campulung Muscel unde rudele unei persoane decedate in urma cu 13 ani acuza ca le-a disparut mortul, locul de veci fiind acum ocupat de trupul neinsufletit al unui alt barbat, decedat pe 21 aprilie 2016. Oamenii intreaba unde sunt osemintele, de ce a fost distrusa crucea si cum de a fost posibil ca mormantul respectiv sa se desfiinteze si sa fie sapata o groapa pentru alta cripta. Preotul paroh a refuzat sa stea de vorba cu ei, asa ca rudele decedatului au sunat la 112 si au solicitat interventia politiei.

Scandalul a început duminică după-amiază, când rudele lui Costel Călin, decedat pe 14 martie 2003, au venit să aprindă o lumânare la căpătâiul acestuia. Oamenii au avut un şoc când au văzut că mormântul a dispărut, iar vina, spun ei, aparține preotului paroh Constantin Tarbă.

Supăraţi că preotul paroh nu i-a băgat în seamă, oamenii au sunat la 112 şi i-au chemat pe oamenii legii, iar în scurt timp, la faţa locului a sosit o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Muscel, care a deschis o anchetă în acest caz. După venirea anchetatorilor la cimitir şi-a făcut apariţia şi protopopul Petre Moşoianu, care a fost imediat luat la rost de rudele decedatului, fiind confundat, în primă fază, cu preotul Constantin Tarbă. Protopul le-a dat inițial dreptate, dar după plecarea poliţiştilor şi-a schimbat radical poziţia.

Reprezentanții bisericii din Vișoi se apără, spunând că au înștiințat în repetate rânduri familia să își plăteasca taxele pentru locul de veci, însă nu au achitat restantele,iar ancheta polițiștilor în acest caz continuă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe