PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ARE NEVOIE DE UN MIRACOL – VIDEO

ARE NEVOIE DE UN MIRACOL – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Va primi o proteza gratuita, doar daca i se va amputa piciorul! Acesta este raspunsul cutremurator pe care l-au primit de la Casa de Asigurari de Sanatate, doi parinti care nu isi doresc decat un singur lucru: sa isi vada fata pe propriile picioare. Gabi este o copila cu chip de inger, care nu a avut niciodata sansa la o copilarie, iar acum la o adolescenta normala. La nastere a suferit o pareza si desi a fost operata de la doi ani, nu isi poate folosi asa cum trebuie un picior. Sansa ei este o noua operatie, care nu este insa posibila fara o proteza de 7000 de euro. Familia ei nu are insa bani sa o plateasca.

A primit darul vietii, dar din pacate si crucea bolii. Gabi este o tanara de 17 ani care stie clar ce vrea de la viata: sa poata merge singura! Cand s-a nascut, a suferit o pareza si nu isi poate folosi un picior. Abia la doi ani, cand a incercat sa faca primii pasi, mama Gabrielei si-a dat seama ca este ceva in neregula cu fetita ei. Prima amintire a lui Gabi despre viata ei este faptul ca nu se putea juca, la fel ca alti copii. Isi aduce insa aminte si de drumurile interminabile pe la spitale. A suferit si o operatie, dar in zadar. Niciun medic nu i-a dat vreo speranta ca va merge vreodata singura.

Chiar daca sufera de un handicap, Gabi a reusit sa treaca peste rautatile celor din jurul ei, care nu i-au usurat nici ei suferinta. Nu au scapat nicio ocazie sa o jigneasca pentru ca este diferita. Dar nimeni si nimic nu a reusit sa o tina departe de scoala. In fiecare dimineata, Gabi pleaca din Tatarani, Dambovita spre liceul din Targoviste unde invata. Pe frig, pe zapada, pe ploie, ajutandu-se de carje, Gabi face naveta zilnic. Nu lipseste niciodata de la scoala.

Gabi spune ca nu si-a facut pana acum planuri de viitor, pentru ca viata ei depinde de operatie. Nu indrazneste inca sa se gandeasca la o viata fara carje.

Gabi are o sansa sa scape de carje, dar are nevoie de o interventie chirurgicala. Va fi operata de doctorul Burnei, cel care a reusit sa salveze foarte multi copii si singurul care i-a spus ca poate fi vindecata. Pana la operatie, Gabi mai are un obstacol de trecut. Are nevoie de o proteza, care costa 7.000 de euro. Parintii ei, care nu au un venit stabil, au cerut ajutor la Casa de Asigurari de Sanatate Dambovita, insa in zadar. I-au spus ca nu poate primi proteza gratuit.

Familia lui Gabi este disperata. Au reusit sa stranga pana acum numai un sfert din suma, banii fiind donati in biserici. Fara ajutor, le este insa imposibil sa adune restul pana la 7.000 de euro. Iar timpul se scurge rapid, in defavoarea lui Gabi. In decembrie va implini 18 ani si nu se va mai putea opera la spitalul din Bucuresti.

Cei care pot si vor sa o ajute pe aceasta copila, vor contribui la implinirea unui vis. Mai multe detalii pot fi obtinute de la familia Gabrielei, la numarul de telefon 0731228683.

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe