PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASA LEFURI, ASA DASCALI – VIDEO

ASA LEFURI, ASA DASCALI – VIDEO

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Rezultatele dezastruoase de la examenul de definitivat reprezinta inca o dovada a pregatirii slabe a dascalilor. Sindicatele din invatamant recunosc ca in sistemul educational ajung tineri care nu au nicio treaba cu profesia de dascal. De ce s-a ajuns in aceasta situatie? Din cauza salariilor foarte mici din invatamant, tinerii bine pregatiti ocolesc meseria de dascal. In Dambovita, peste jumatate din candidati au picat examenul de definitivat. Zeci de profesori nici macar nu s-au prezentat la probe.

Sindicalistii din invatamant recunosc ca tineri tot mai slab pregatiti ajung la catedra. Rezultatele de la examenul de definitivat din acest an reprezinta inca o dovada a acestui lucru. De vina, spun sindicalistii, pentru  aceasta situatie sunt guvernantii, care ii condamna pe dascali la salarii de mizerie. Tinerii bine pregatiti au ocolit in ultimii ani sistemul de invatamant, pentru ca nu sunt dispusi sa se lupte cu saracia, numai pentru a-si urma vocatia de dascal.

Sindicalistii sustin ca o parte din vina pentru slaba pregatire a cadrelor didactice apartine si institutiilor de invatamant superior, care nu si-au adaptat pregatirea studentilor la noile cerinte. Multe facultati au eliminat practica pedagogica, iar acolo unde exista, este facuta formal. Desi au absolvit o facultate, tinerii ajung in fata elevilor total nepregatiti.

Sindicatele din invatamant considera ca singura solutie pentru a avea profesori bine pregatiti este adoptarea unei legi a salarizarii pentru personalul din educatie, astfel incat salariile sa devina motivante.

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe