PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASASINUL, LA UN PAS DE LIBERTATE

ASASINUL, LA UN PAS DE LIBERTATE

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Au fost condamnati pe viata, dar pot gusta in scurt timp libertatea. Ucigasii lui Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupurilor Song si Minisong ar putea iesi din inchisoare, gratie prevederilor noului Cod Penal. Unul dintre ei, Nelu Florian Gavrila, incarcerat in Penitenciarul Gaesti, a depus cerere de eliberare conditionata inca de anul trecut. Maine, 6 februarie, instanta de judecata va decide daca el va fi pus sau nu in libertate.

Aici se afla in prezent unul din ucigasii lui Ioan Luchian Mihalea. Nelu Florian Gavrila, condamnat pe viata pentru omor deosebit de grav a fost transferat la Peniteciarul Gaesti si de aici cere sa fie lasat in libertate. A depus o cerere pentru eliberare conditionata inca din data de 20 decembrie. Si are toate sansele sa ii fie acceptata. Asta deoarece noul Cod penal stabileste ca atat el, cat si Ionel Paun, cel de-al doilea asasin al artistului pot fi eliberati conditionat dupa executarea a 20 de ani de pedeapsa, desi au primit o condamnare pe viata. Instanta de judecata se va pronunta joi, 6 februarie, asupra cererii de eliberare conditionata a lui Nelu Gavrila. Acesta este tot mai aproape de libertate, insa, daca ii va fi aprobata cererea, va urma recursul, care se va judeca la Tribunalul Dambovita.

Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupurilor Song si Minisong, a fost omorat la varsta de 42 de ani, in 1993, dupa ce a fost jefuit de Nelu Lucian Gavrila si Ionel Paun. Cei doi, atunci abia trecuti de varsta majoratului, au navalit in apartamentul artistului. Cand Mihalea a inceput sa tipe, l-au lovit, iar nelu Gravrila, speriat, l-a strangulat pe artist cu un cablu de telefon. Asasinii au plecat din casa cu un casetofon si cateva lucruri de valoare. Au luat insa viata unui om iubit de o tara intreaga. Ioan Luchian Mihalea a fost compozitor, dirijor si realizator de televiziune.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe