PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ASTEAPTA DE UN AN

ASTEAPTA DE UN AN

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

De aproape un an au fost dati afara de la Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste si nici pana acum nu si-au primit salariile compensatorii! Cei peste 600 de angajati disponibilizati nu primesc nicio veste buna. Actiunea initiata in instanta de Mechel, impotriva deciziei Agentiei Judetene de Ocupare Dambovita, a fost respinsa. Salariile compensatorii nu vor fi platite din Fondul de Garantare, iar oamenii sunt disperati. Se tem ca dupa ce au muncit o viata intreaga in combinatul metalurgic, vor ramane fara banii care li se cuvin.

Multi dintre cei peste 600 de angajati disponibilizati anul trecut de la Mechel Targoviste au de incasat salarii compensatorii in valoare de cateva mii de lei, de fiecare. Se bazau pe acesti bani, care i-ar fi ajutat sa supravietuiasca un timp. Somajul s-a incheiat pentru unii si nu au reusit nici sa se angajeze. Sunt condamnati la saracie, desi ei au de primit bani de la combinat. Patronatul a refuzat sa plateasca aceste restante, iar speranta oamenilor a fost sa ii primeasca de la stat, prin Fondul de Garantare. Numai ca AJOFM Dambovita a respins cererea, pe motiv ca nu exista incheiat un contract colectiv de munca. Patronatul rus a atacat in instanta decizia, dar tribunalul le-a dat dreptate inca o data reprezentantilor AJOFM. In aceste conditii, cei peste 600 de fosti angajati, care sperau sa primeasca banii la inceputul acestui an, mai au de asteptat. Multi se tem ca situatia va ramane fara rezolvare.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe