PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ATRACȚIE INEDITĂ LA BUCȘANI

ATRACȚIE INEDITĂ LA BUCȘANI

de admin
66 vizualizări

Daca in ce priveste puterea economica, judetul Dambovita nu exceleaza, exista si lucruri pozitive care pot reprezenta un motiv de mandrie pentru damboviteni. Spre exemplu, nu foarte multi stiu ca exista o rezervatie de zimbri la aproximativ 30 kilometri de Targoviste. Zimbraria Neagra de la Bucsani este de altfel cea mai mare din Romania.

http://www.youtube.com/watch?v=NFP7Vqa4vs0

Infiintata in anul 1983 prin aducerea catorva zimbri din Bulgaria, Polonia si alte zone ale Romaniei, rezervatia de zimbri din Dambovita numara acum 47 de exemplare, dintre care 23 de masculi si 24 de femele. Animalele traiesc in semilibertate pe o suprafata de 166 de hectare de padure.

Zimbrii sunt animale masive de longevitate medie, traind aproximativ 20-25 de ani. Pentru intretinerea animalelor, reprezentantii rezervatiei cheltuiesc anual aproximativ 300.000 de lei.

Zimbraria Neagra este situata in satul Ratoaia, din comuna Bucsani. Se poate ajunge acolo fie dinspre Ploiesti, fie dinspre Targoviste. Accesul la zimbrarie nu este tocmai unul facil. Ca sa ajungeti aici trebuie sa parcurgeti aproximativ patru kilometri de drum forestier. In afara celei de la Bucsani, in Romania mai sunt trei rezervaţii de zimbri: la Dragos Voda, in judetul Neamt, la Vama Buzaului in Brasov si la Hateg. De la Bucsani pleaca exemplare si catre celelalte trei zimbrarii din tara.

Intrarea in zimbrarie costa 10 lei. Iubitorii de natura pot inchiria o cabana de 12 locuri chiar langă rezervatie, la pretul de 500 de lei pe noapte.

ECHIPA: Valentin Popescu, Valentin Rușanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe