PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU ABSENTAT A DOUA OARĂ

AU ABSENTAT A DOUA OARĂ

de Andrei Oprescu
22 vizualizări

Au spus PAS pentru a doua oară ședinței de constituire a Consiliului Local Ulmi. Consilierii PSD au absentat și de această dată, iar prefectul a fost nevoit să convoace o nouă ședință pentru săptămâna viitoare. Dacă aceștia vor absenta nemotivat își vor pierde mandatele. La finalul ședinței consilierul PMP, prezent de această dată, a avut parte de o supriza. Conducerea Partidului Mișcarea Populară l-a exclus din partid.

Consilierii PSD Ulmi Nicolae Vărzaru, Ramona Florina Mureșan, Victor Sârbu, Gâtman Valentin, Ștefan Predescu, Gabriel Neagoe au absentat și de la cea de-a doua convocare la ședința de constituire a Consiliului Local Ulmi. Țoți ceilalți consilieri din partea Partidului Național Liberal în frunte cu primarul ales Bogdan Tița s-au prezentat. De această dată a spus prezent și consilierul PMP Ulmi Nicolae Sterie. În lipsa unei majorități de două treimi dintre consilieri, s-a constatat că ședința nu a fost legal constituită, astfel că Prefectul județului Dâmbovița a decis ca aceștia să fie convocați din nou săptămâna viitoare.

Consilierul PMP a avut parte de o surpriza. Acesta a aflat chiar de la prefect de excluderea sa din partid de către conducerea PMP. Par să se confirme astfel zvonurile potrivit cărora, în Dâmbovița PMP se transformă într-o anexă a PSD. Partidul Mișcarea Populară renunță astfel, în favoarea PSD, și acolo unde și-ar putea impune viceprimar.La Ulmi Consiliul Local este format din 6 consilieri PNL, 6 PSD și unul PMP. Liberalii au negociat cu acesta din urmă și au decis să-l susțină pentru funcția de viceprimar, însă a fost exclus din partid.

Consilierul PMP a refuzat să ofere un punct de vedere față de această situație. Pentru a evita o posibilă blocare în viitor a activității Consiliului Local din cauza retragerii susținerii unui membru de către partidul pe listele căruia a candidat, la Ulmi se vor valida consilierii individual. O problemă importantă la Ulmi este faptul că din cauza amânării constituirii Consiliului Local pentru a doua oară se întârzie foarte mult o rectificarea bugetară care ar ajuta la finalizarea lucrărilor aflate în curs.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe