PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU CARTE, AU PARTE – VIDEO

AU CARTE, AU PARTE – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Au muncit in anii de liceu, dar scapa acum de un stres! Absolventii clasei a XII-a care au trecut cu brio de examenul de bacalaureat si in timpul liceului au obtinut premii la concursuri si olimpiade internationale nu vor mai fi nevoiti sa sustina admiterea la facultate. Aceasta au experienta unor examene de talie nationala si internationala in spate, iar performantele lor depasesc de multe ori probele impuse de facultati pentru admitere.
Pentru rezultatele importante, olimpicii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale recunoscute de catre MECTS au avut posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care a obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maxima. Oportunitatile pentru tinerii merituosi nu se incheie aici insa.
Astfel ca, daca pentru colegii lor emotiile bacalaureatului se continua cu cele de la admitere, medaliile, cupele si diplomele castigate de olimpicii romani cantaresc greu si in invatamantul superior. Criteriul admiterii in facultate fara concurs pentru acestia este prevazut atat in legea Educatiei cat si in regulamentele institutiilor de invatamant. In lista olimpicilor internationali din 2014 publicata de Ministerul Educatiei sunt si elevi din sudul Munteniei.
Argeș – BÎZGĂ NICOLESCU RADU COSTIN -Aur -Olimpiada Internațională de Chimie
Dâmbovița -SĂVULESCU GEORGE CLAUDIU -Aur -Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO)
Prahova- ZANCĂ ALEXANDRU -Aur -Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO)

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe