PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU RĂMAS FĂRĂ APĂ POTABILĂ – VIDEO

AU RĂMAS FĂRĂ APĂ POTABILĂ – VIDEO

de admin
14 vizualizări

Au ramas fara apa potabila. Zeci de fantani din localitatea Rascaeti au fost afectate de viituri, apa nemaiputand fi bauta. Pompierii au curatat fantanile din comuna, dar problema nu a fost inca rezolvata.

Apele s-au retras in comuna Rascaeti, iar localitatea a iesit de sub codurile emise de meteorologi, dar cum un necaz nu vine niciodata singur, oamenii se confrunta acum cu o alta problema. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Dambovita, apa din fantani este neconforma organolpetic si pana cand nu se stabilizeaza in mod natural nivelul freatic, dezinfectia apei este ineficienta.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au fost solicitati sa intervina pentru decolmatarea a 8 fantani din cele 15 afectate.

Pentru prevenirea imbolnavirilor, specialistii in sanatate recomanda populatiei sa nu consume apa din fantanile poluate, sa evite expunerea prelungita la umezeaza, sa consume apa imbuteliata, iar la primele semne de boala, sa se adreseze celui mai apropiat medic sau spital.

 

 

Valentin Popescu / Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe