PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU RĂMAS FĂRĂ LAPTE PENTRU NOU-NĂSCUȚI

AU RĂMAS FĂRĂ LAPTE PENTRU NOU-NĂSCUȚI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

In luna martie, cand au aparut primele semnale din partea parintilor cu privire la lipsa laptelui praf pentru nou nascuti, Directia de Sanatate Publica Prahova a motivat faptul ca nu era inca transmisa fila de buget pentru trimestrul al II-lea, adica aprilie- iunie. Desi astfel de probleme, spune o familie din Prahova, sunt inca din prima luna a acestui an.A fost momentul in care pentru familia Stan, din Ploiesti, parintii unei fetite de 7 luni, au inceput drumuri lungi pe la tot felul de usi, insa fara nicio rezolvare.Orice intrebare si rugaminte catre DSP Prahova s-ar fi lovit de lipsa unor raspunsuri si chiar de ignorata. De la cel mai inalt nivel si pana la cel de jos.La DSP Prahova nicio persoana din conducere nu a putut fi gasita, pentru a da un raspuns cert la problema parintilor.

In mod normal, laptele praf ar trebui sa se acorde gratuit pentru copiii cu varsta intre 0 – 12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern. Ulterior, DSP a revenit cu un răspuns intr-un comunicat de presa:

COMUNICAT DE PRESĂ DSP PRAHOVA

Motivele care au dus la această situație sunt:

Stocul de lapte praf din Depozitul DSP Prahova, la data de 21.12.2020 era epuizat (ultimele cutii de lapte praf existente în stoc au fost distribuite în cursul lunii decembrie 2020);

În anul financiar precedent laptele praf a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, prin achiziție centralizată la nivel național.

DSP Prahova a înaintat Ministerului Sănătății numeroase solicitări, însoțite de note de fundamentare având în vedere și necesitatea asigurării de stocuri pentru următoarele luni, dar nu au fost aprobate, deoarece Ministerul Sănătății a demarat o nouă procedură de achiziție de lapte praf.

Având în vedere că procedura de achiziție de lapte praf de la nivel central nu a fost finalizată, s-a putut realiza achiția de lapte praf la nivel local.

DSP Prahova a demarat procedura de achiziție în cursul lunii ianuarie 2021.

Cantitățile achiziționate nu au putut asigura integral necesarul(…) este în curs o nouă procedură de achiziție.

Cu alte cuvinte, părinții și bebelușii mai au de așteptat.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe