PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU RĂMAS FĂRĂ LAPTE PENTRU NOU-NĂSCUȚI

AU RĂMAS FĂRĂ LAPTE PENTRU NOU-NĂSCUȚI

de Andrei Oprescu
122 vizualizări

In luna martie, cand au aparut primele semnale din partea parintilor cu privire la lipsa laptelui praf pentru nou nascuti, Directia de Sanatate Publica Prahova a motivat faptul ca nu era inca transmisa fila de buget pentru trimestrul al II-lea, adica aprilie- iunie. Desi astfel de probleme, spune o familie din Prahova, sunt inca din prima luna a acestui an.A fost momentul in care pentru familia Stan, din Ploiesti, parintii unei fetite de 7 luni, au inceput drumuri lungi pe la tot felul de usi, insa fara nicio rezolvare.Orice intrebare si rugaminte catre DSP Prahova s-ar fi lovit de lipsa unor raspunsuri si chiar de ignorata. De la cel mai inalt nivel si pana la cel de jos.La DSP Prahova nicio persoana din conducere nu a putut fi gasita, pentru a da un raspuns cert la problema parintilor.

In mod normal, laptele praf ar trebui sa se acorde gratuit pentru copiii cu varsta intre 0 – 12 luni, care nu beneficiaza de lapte matern. Ulterior, DSP a revenit cu un răspuns intr-un comunicat de presa:

COMUNICAT DE PRESĂ DSP PRAHOVA

Motivele care au dus la această situație sunt:

Stocul de lapte praf din Depozitul DSP Prahova, la data de 21.12.2020 era epuizat (ultimele cutii de lapte praf existente în stoc au fost distribuite în cursul lunii decembrie 2020);

În anul financiar precedent laptele praf a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, prin achiziție centralizată la nivel național.

DSP Prahova a înaintat Ministerului Sănătății numeroase solicitări, însoțite de note de fundamentare având în vedere și necesitatea asigurării de stocuri pentru următoarele luni, dar nu au fost aprobate, deoarece Ministerul Sănătății a demarat o nouă procedură de achiziție de lapte praf.

Având în vedere că procedura de achiziție de lapte praf de la nivel central nu a fost finalizată, s-a putut realiza achiția de lapte praf la nivel local.

DSP Prahova a demarat procedura de achiziție în cursul lunii ianuarie 2021.

Cantitățile achiziționate nu au putut asigura integral necesarul(…) este în curs o nouă procedură de achiziție.

Cu alte cuvinte, părinții și bebelușii mai au de așteptat.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe