PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU SĂRBĂTORIT IA ROMÂNEASCĂ

AU SĂRBĂTORIT IA ROMÂNEASCĂ

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Sânzienele înseamnă, de cinci ani, și Ziua Universală a Iei. Cea mai importantă piesă a costumului popular a ieșit din lada de zestre a străbunicii și a intrat în atenția reginelor României, designerilor celebrii dar și a doamnelor și domnișoarelor care au redescoperit-o de câțiva ani. La Aninoasa, o colecție impresionantă de costume populare a fost expusă, iar ansamblul Vestitorii Aninoasei au oferit un spectacol celor prezenți pe data de 24 iunie în parcul din fața Centrului de Cultură din localitate.
Născută la inițiativa comunității online ” La Blouse Roumaine ”, Ziua Universală a Iei este sărbătorită în fiecare an de Sânziene, pe 24 iunie. La Aninoasa, în județul Dâmbovița, această zi a fost marcată de o expoziție de costume populare din colecția privată a Cristinei Ilie.
La cei 70 de ani, doamna Augustina își amintește cu drag de vremurile când ia era purtată de fetele din satul românesc atât în viața de zi cu zi cât și la zile de sărbătoare. Spune că era mândră să o îmbrace și i-a transmis și nepoatei sale dragostea față de portul popular și tradițiile românești.
Ancuța poartă cu mândrie ia românească și a vrut să afle mai multe despre unele costume din expoziție care i-au plăcut.
Expoziția a fost însoțită și de un spectacol susținut în fața Centrului de Cultură Aninoasa.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe