PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BACALAUREAT MAI SCURT – VIDEO

BACALAUREAT MAI SCURT – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Au muncit in anii de liceu, dar scapa acum de un stres! Absolventii clasei a XII-a care au dobandit certificate de competente digitale sau lingvistice nu vor mai sustine aceste probe la bacalaureat. Examenul maturitatii debuteaza in aceasta saptamana cu probele orale. La cerere, elevii isi pot echivala, de exemplu, certificatele Cambridge sau ECDL cu probele de la bac. Mai mult, olimpicii internationali isi pot asigura astfel nota maxima la disciplina de examen la care au obtinut premii.
Zeci de elevi din Dambovita au găsit soluţia prin care să reducă stresul şi efortul la examenul de maturitate. Secretul constă în obţinerea unei diplome de competenţe lingvistice într-o limbă străină sau a unui certificat de atestare a competentelor de utilizare a calculatorului.
Aceste atestate au putut fi obtinute in cadrul unui institut si unele sunt utile chiar si la obtinerea unei burse in strainatate sau chiar recunoascute de angajatori. Si olimpicii vor putea sa scape de anumite probe la bacalaureat. Acestia pot să îşi echivaleze cu nota 10 proba scrisă de examen la disciplina la care a obţinut un premiu.
Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de catre MECTS au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care a obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă”.
Scrie în metodologia examenului de bacalaureat. Lista concursurilor/olimpiadelor şcolare internaţionale recunoscute de către MECTS este publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului până la începerea sesiunii speciale de bacalaureat. Ministerul Educatiei recunoaşte de exemplu diplomele de limba engleză emise de Universitatea Cambridge, Institutul britanic, Serviciul de Testare Educaţională, precum şi examenele ECL. La limba franceză, Ministerul Educaţiei recunoaşte diplomele DELF, DALF, TCF şi TEP. Costul acestor examinari este de cateva sute de lei.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe