PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BANI PENTRU VACCINAREA ANTI-COVID-19

BANI PENTRU VACCINAREA ANTI-COVID-19

de Andrei Oprescu
118 vizualizări

Potrivit ordonanței adoptate de Guvern săptămâna aceasta, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, doctorii vor primi o remunerație mai mare. 60 de lei pentru vaccinarea acasă și 40 de lei în ambulatoriu. Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

IOANA MIHĂILĂ, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare. De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate”.

Este anunțul făcut de ministrul Sănătății. Cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022. Tot săptămâna aceasta, Mihăilă a anunțat și faptul că imunizarea le va aduce și premii în bani românilor. 100 de lei sub formă de tichete de masă pentru fiecare persoană care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă, dar și premii în bani pentru persoanele care, după ce s-au vaccinat cu schema completă, se înscriu la Loteria de vaccinare.

IOANA MIHĂILĂ, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului stabilește fondul anual de premiere pentru Loteria de vaccinare, precum și repartizarea acestuia. Pentru anul 2021, prima extragere are loc în luna octombrie. În anul 2021, suma necesară pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare se asigură prin virări de credite bugetare, cu încadrarea în bugetul aprobat al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, conform legislației în vigoare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe