PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BĂTRÂNEŢE CHINUITĂ DE LUPTA PENTRU PĂMÂNT

BĂTRÂNEŢE CHINUITĂ DE LUPTA PENTRU PĂMÂNT

de Andrei Oprescu
21 vizualizări

O femeie de 77 de ani, din comuna Aninoasa, nu îşi poate trăi bătrâneţea liniştită, din cauza luptei pentru pământ. Femeia acuză administraţia locală că nu execută o sentinţă judecătorească prin care ar trebui pusă în posesie. La polul opus, primarul spune că bătrâna nu mai este de mult proprietarul pământului şi ca actualii proprietari au făcut demersuri la parchet împotriva femeii care ocupă abuziv terenul.

Lucreţia Ivaşcu se judecă pentru cei o mie de metri de pământ de lângă casă de 26 de ani. În anul 1993, femeia împreună cu soţul ei au turnat fundaţia pentru casa fiului său, pe terenul de care spune că aparţinea socrului său. Ulterior, au apărut aşa-zişii moştenitori ai fostului proprietar, o bătrână de la care socrul femeii a cupărat terenul, şi au revendicat pământul.

În anul 2008, femeia a primit o hotărâre a instanţei judecătoreşti, prin care cererea făcută de aşa-zişii moştenitori ai terenului a fost respinsă, la fel şi apelul făcut de aceştia.

Acuzaţiile femeii se îndreaptă către primarul comunei Aninoasa, care îi este şi vecin. La polul opus, edilul spune că terenul nu-i aparţine femeii şi că există o hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens.

Parte în proces a fost şi Primăria Aninoasa şi s-a făcut şi executarea silită a Lucreţiei Ivaşcu. Cât despre senţinţa judecătorească pe care a obţinut-o femeia, primarul spune că nu mai este relevantă.

Bătrâna spune că nu va renunţa la teren pentru nimic, în timp ce actualii proprietarii au înaintat demersuri împotriva sa, pentru ocupare abuzivă, şi la parchet.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe