PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BILANȚ GROAZNIC! PESTE 600 DE ACCIDENTE, ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI, PÂNĂ-N PREZENT!

BILANȚ GROAZNIC! PESTE 600 DE ACCIDENTE, ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI, PÂNĂ-N PREZENT!

de Andrei Oprescu
26 vizualizări

În perioada ianuarie-octombrie a.c., pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 606 accidente de circulație, dintre care 113 (-1) au fost grave.

În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliției rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere au fost neacordarea priorității de trecere, abaterile comise de bicicliști, indisciplina pietonală și viteza.

Astfel, pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor s-au produs 98 de accidente de circulație, dintre care 13 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 12 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 4.

Abaterile comise de bicicliști au generat 90 de evenimente rutiere, 12 dintre acestea fiind grave și având consecință decesul a 3 persoane și vătămarea corporală gravă a 9 persoane.

Indisciplina pietonală a determinat producerea a 28 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a altor 20 și vătămarea corporală ușoară a altor 2.

Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, a constituit cauza a 61 de accidente de circulație. Din totalul acestora, 16 au fost grave și s-au soldat cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 15 persoane și ușoară a altor 6.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe