PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » BRAZII AJUNG LA GUNOI!

BRAZII AJUNG LA GUNOI!

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Au scos bani frumosi din buzunare pentru a-l cumpara, l-au impodobit si s-au bucurat de el pe tot parcursul sarbatorilor de iarna, dupa care l-au aruncat la gunoi. Aceasta este soarta trista de care au parte in fiecare an, brazii de Craciun. In timp ce in alte zone ale tarii, dar si peste hotare, pomii sunt reciclati, fiind transformati de cele mai multe ori in ingrasamant vegetal, in Targoviste, brazii ajung la tomberon. Oamenii spun ca ii arunca la gunoi cu parere de rau, dar nu stiu ce sa faca altceva cu ei.

Obiceiul la romani este ca bradul sa ramana impodobit, in casa, de la Craciun pana la Sfantul Ion. Cum sarbatorile de iarna s-au incheiat oficial, tomberoanele s-au umplut de brazi. In decembrie, targovistenii luau cu asalt pietele si supermarket-urile, in cautarea bradului perfect, fara de care nu concepeau sa petreaca sarbatorile. Cei mai multi au scos bani frumosi din buzunare pentru achizitionarea lui, iar in ianuarie scapa rapid de el. Targovistenii recunosc ca nu au nici cea mai mica idee despre ce ar putea face cu pomii de Craciun, singurul loc pentru ei, dupa sarbatori, fiind pubelele de gunoi.

In strainatate insa, acest lucru nu se intampla. Nu vezi tomberoane pline cu brazi, pentru ca exista centre de reciclare, unde oamenii isi pot aduce pomii de Craciun de care nu mai au nevoie. Brazii ajung astfel ingrasamant vegetal sau material combustibil. Ideea a fost imbratisata si de cateva orase din tara noastra. In Targoviste insa, brazii nu ajung decat intr-un singur loc: la gunoi.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe