PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CAMPIONI LA ȘOMAJ – VIDEO

CAMPIONI LA ȘOMAJ – VIDEO

de admin
0 vizualizări

Suntem din nou campioni la somaj! Numarul somerilor a crescut in Regiunea Sud-Muntenia. Cea mai grava situatie este in trei judete, care au ajuns sa ocupe locuri fruntase pe tara, din punct de vedere al somajului. Cele mai mici sanse de angajare sunt in Teleorman, campion la numarul de persoane fara un loc de munca. Nici Giurgiu sau Dambovita nu stau mai bine, si aici fiind inregistrate cele mai mari rate ale somajului.

Luna trecuta, numarul somerilor a cunoscut o noua crestere. 19.000 de romani au ramas fara un loc de munca si nu au avut alta solutie decat sa se inregistreze la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, pentru a primi indemnizatie de somaj.
Campion absolut in Regiunea Sud Muntenia si pe locul doi pe tara este Teleormanul, unde se inregistreaza o rata a somajului de 10,31%. Printre judetele cu cei mai multi someri se numara insa si Giurgiu, cu o rata a somajului de 7,42 la suta si Dambovita, 6,73 la suta.

Cei mai multi someri nu primesc insa nici indemnizatie de la stat. Oferta de munca ramane extrem de saraca, asa ca si sansele lor de angajare sunt putine. Cei mai multi dintre cei care nu reusesc sa isi gaseasca un post sunt cu studii medii sau fara studii, cu varsta intre 40 si 49 de ani.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

http://youtu.be/Dp1aiySkPSg

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe