PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CARNEA DE PUI, NOCIVĂ

CARNEA DE PUI, NOCIVĂ

de Andrei Oprescu
39 vizualizări

Majoritatea oamenilor considera ca includerea in meniul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii sanatatii, in plus gustul este placut, iar pretul acceptabil. Despre carnea alba se crede ca este foarte sănătoasă, ca are un continut scazut de grasimi, dar totodată ofera proteinele necesare organismului. De-a lungul timpului, situatia s-a schimbat. Carnea de pui a inceput sa fie injectata cu tot felul de hormoni de crestere, iar testele facute pe mostre de carne arata ca in timp, continutul de grasime a crescut, lucru care dauneaza consumatorilor.

In urma studiilor s-a constatat ca puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vandut pentru consum uman, ofera mai multa energie din grasimi decat din proteine. Aceasta este o descoperire esentiala intrucat puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine. Mai mult, hormonii de crestere injectati in carnea de pasare au efecte nocive asupra sanatatii. Riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi consumul de carne de pui. In cazul copiilor, acestia pot aduce pubertatea precoce – tinerele au menstruatie mult mai devreme decat adolescentele dinaintea lor, iar baietilor au inceput sa le creasca sani. Totodata, cercetatorii avertizeaza ca un consum crescut de carne de pui injectata cu hormoni de crestere poate cauza aparitia cancerului la sani, in cazul femeilor, si cancer de prostata in cazul barbatilor.

 

Echipa : Mihai Eremia/ Marius

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe