PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CĂRȚI NOI DE IDENTITATE – VIDEO

CĂRȚI NOI DE IDENTITATE – VIDEO

de admin
12 vizualizări

Se schimba cartile de identitate! De la 1 aprilie, romanii vor putea opta pentru noile buletine biometrice, care vor contine mai multe elemente particulare. Principala noutate o reprezinta cipul electronic incorporat in noile buletine.

Datele cu caracter vizibil existente in actualele carti de identitate se vor pastra si in noile buletine biometrice. Acestea sunt numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia, data si locul nasterii titularului, imaginea faciala, semnatura olografa a posesorului, CNP-ul si adresa de domiciliu. In afara acestor elemente, noile buletine vor contine datele biometrice ale titularului constand in amprenta desenului papilar a doua degete si imaginea faciala.

Noile acte de identitate vor avea incorporat un cip cu dubla interfata, contact si contactless. Potrivit acestei tehnologii este permis accesul la datele electronice doar in conditiile in care se autorizeaza citirea acestora. Accesul la aceste informatii este permis numai dupa o validare suplimentara de catre titular.

Toate aceste noutati reprezinta masuri de securitate. Procedurile de preluare a datelor biometrice pentru emiterea cartii electronice de identiate se realizeaza numai in prezenta titularului, la sediul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor sau al Directiei, cu exceptia situatiei in care persoana este netransportabila. Romanii vor putea opta pentru noile buletine de la 1 aprilie.

 

Valentin Popescu

Răducu Rădoi

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe