PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CAUTAREA PLANORULUI- MISIUNE PERMANENTA

CAUTAREA PLANORULUI- MISIUNE PERMANENTA

de Mditv
14 vizualizări

Cautarile extinse ale planorului condus de Mircea Craciun, care a disparut in data de 6 august, au fost finalizate duminica. De astazi intra in faza de misiune permanenta, asigurata de jandarmii montani si salvamontisti, in colaborare cu vanatorii de munte si lucratorii ocoalelor silvice. Familia pilotului a creat pagina de Facebook „Sa-l gasim pe Mircea Craciun”, unde colegii acestuia sa poata posta opinii referitoare la traseele pe care ar putea fi cautat.

Mircea Craciun, a disparut cu planorul in data de 6 august, dupa ce a decolat din Masivul Postavarul. Planorul era inchiriat de la o firma din strainatate de catre pilot, care il testa pentru prima data dupa asamblare. Dupa 10 zile de cautari fara rezultat, in cursul zilei de duminica au fost finalizate cautarile extinse pe traseele si zonele montane din judetele Brasov, Prahova, Arges, Buzau, Dambovita, Sibiu, Bacau, Covasna si Harghita.

Pentru cautarea pilotului disparut, in ultimele 10 zile au fost mobilizate, zilnic, aproximativ 900 de forte, ajungand in unele perioade la peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontisti, poliþiºti, militari ?i voluntari, care au avut la dispozitie peste 180 de mijloace de cautare terestre – autospeciale de teren, ATV-uri si senilate, dar si mijloace aeriene asigurate de elicoptere ale MAI si MApN, avioane apartinand Aeroclubului Romaniei si drone performante puse la dispozitie de catre voluntari. Au fost parcurse peste 300 de trasee si zone montane, iar aria de cautare aeriana a cuprins aproximativ 46.100 de kilometri patrati. De astazi, cautarile pilotului aeroplanului disparut vor trece in faza de misiune permanenta asiguratã de catre structurile de jandarmerie montana si salvamont, in colaborare cu vanatorii de munte si lucratorii Ocoalelor Silvice. Coordonarea misiunilor de cautare va fi preluata de la Centrul mobil inaintat din Predeal la nivelul Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Mircea Craciun este considerat cel mai bun pilot de planor de distanta din Romania, el pregatindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri in zbor liber.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe