PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CAUZA INCENDIULUI DE LA RAFINĂRIA DIN PLOIEȘTI

CAUZA INCENDIULUI DE LA RAFINĂRIA DIN PLOIEȘTI

de Andrei Oprescu
85 vizualizări

Au apărut primele răspunsuri în cazul incendiului izbucnit marți la una dintre rafinăriile din municipiul Ploiești. Flăcările au cuprins deșeuri de la o instalație de cocsare, iar la fața locului au fost mobilizate patru autospeciale de stingere, două descarcerări, o autoscară, două ambulanțe SMURD. Până la sosirea echipajelor de pompieri au acționat patru autospeciale de la Serviciul privat. Din cauza fumului dens a fost emis mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru populația din zonă. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Ancheta ISU Prahova a scos la iveală și cauza izbucnirii focului.

RALUCA VASILOAE, PURTĂTOR DE CUVÂNT ISU PRAHOVA

sursa: republikanews.ro

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza autoaprinderii, respectiv scurgeri de produse petroliere care au luat foc în contact cu oxigenul. Din fericire nu au fost victime. Urmare a incendiului au ars mai multe reziduuri petroliere respectiv benzină, motorina, cocs, rezultate în urma procesului tehnologic.

Agenția pentru Protecția Mediului a verificat incidentul și a transmis că în urma monitorizării din perioada manifestării incendiului nu au fost înregistrate depășiri pentru indicatorii măsurați și nu a fost afectată calitatea aerului în zonele populate, condițiile atmosferice favorizând dispersia emisiilor rezultate în urma incendiului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe