PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CEA MAI MARE GRUPARE DE TRAFICANȚI DE CANNABIS, ANIHILATĂ

CEA MAI MARE GRUPARE DE TRAFICANȚI DE CANNABIS, ANIHILATĂ

de Andrei Oprescu
62 vizualizări

Procurorii DIICOT au dat lovitura în Dâmbovița. Cea mai mare grupare de traficanți de cannabis care acționa pe raza capitalei a fost anihilată. Toți cei șapte membri ai grupării au ajuns în fața procurorilor. Aceștia au închiriat de-a lungul timpului mai multe imobile și terenuri în sudul județului Dâmbovița. Aici au înființat culturi de cannabis și și-au stabilit locuințe temporare. Aveau grafice bine stabilit, monitorizau culturile prin rotație, aveau sisteme de energie electrică ilegale, iar drogurile le vindeau pe raza capitalei.
Procurorii și polițiștii au efectuat 9 percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că membrii reţelei, formată din 7 persoane, au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, pe raza judeţului Dâmbovița, locații unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției. Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.

De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată. În urma evaluării realizate a rezultat faptul, că în ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice.Pentru a-și spori veniturile, inculpaţii au înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG- uri de minat). Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, membrii rețelei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4 kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor MUSTOCEA GEORGICĂ DANIEL, LAZĂR ALEXANDRU şi MUSTOCEA IONEL OCTAVIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de inculpaţii OSTAFI MARCEL OVIDIU, IONIŢĂ ANDREESCU IONEL MIHĂIŢĂ, KELP JOHANN şi MUSTOCEA VIOREL, procurorii DIICOT– Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe