PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CEASURILE LUCRATE MANUAL, BIJUTERII DE LUX

CEASURILE LUCRATE MANUAL, BIJUTERII DE LUX

de Andrei Oprescu
137 vizualizări

 

Operele de artă pot fi găsite unde ne aşteptăm mai puţin, chiar şi în cadranul unui ceas! Fiecă vorbim despre pictură, sculptură, gravură şi alte tehnici, fiecare element din interior este lucrat manual de artistul Augustin Matei, singurul designer de ceasuri din ţara noastră. Din mâinile sale ies poate cele mai frumoase bijuterii, unicat, care ajung în toată lumea. Fiecare model necesită zile întregi de muncă meticuloasă, dar şi satisfacţia este pe măsură.

Augustin Matei, în vârstă de 36 de ani, îşi are originile în judeţul Călăraşi, dar de doi ani s-a stabilit în oraşul dâmboviţean Pucioasa. O întâmplare fericită din viaţa sa, l-a făcut să se mute în micul oraş, în care şi-a amenajat şi un atelier, unde realizează ceasuri de mână, model unicat. Face acest lucru de doi ani şi i-au trebuit alţi patru ani pentru a învăţa. A fost autotdidact, extrem de hotărât, după ce a decis să renunţe la ceea ce făcea înainte, când dădea viaţă spaţiilor verzi, pentru că era designer de grădini.

Spune că a învăţat să facă ceasuri prin greşeli, prin execrciţiu, prin diferite testări, dar şi graţie ambiţiei sale.

Acum satisfacţia este pe măsura eforturilor depuse, pentru că ceasurile lui ajung în toată lumea. Oameni de afaceri, politicieni, dar şi pasionaţi de artă şi de obiecte confecţionate manual dau mii de euro pentru ceasurile făcute în micul atelier al lui Augustin.

Fiecare ceas, realizat special pentru un anumit client, reprezintă pasiunea sau caracteristicile care şi-au pus amprenta asupra vieţii persoanei respective. Augustin ţine cont de aceste aspecte, pe care le combină armonios cu simţul său artistic şi astfel rezultă operele de artă din cadranele purtate la mână.

Decorul cadranului este realizat manual de Augustin, prin diferite procedee: pictură, sculptură, gravura şi aşa mai departe. Materialele necesare le cumpără din străinătate, iar calitatea lor este incontestabilă.

Ceasurile realizate de Augustin pornesc de la o mie de euro, iar preţurile se fac în funcţie de cerinţele clientului, însă şi munca este pe măsură. Pentru un singur model, tânărul munceşte mai multe zile şi stă în atelier de dimineaţa până seara.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe