PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CERGAN ȘI MAMA SA, ARESTAȚI

CERGAN ȘI MAMA SA, ARESTAȚI

de Andrei Oprescu
40 vizualizări

Spaga de un milion de euro ar fi ajuns la judecătoarea damboviteanca, Veronica Cirstoiu prin intermediul fratelui lui Dinel Staicu. Este una dintre pistele pe care le cerceteaza anchetatorii si care apare in referatul procurorilor. Unul dintre martori sustine ca sume de bani ar fi ajuns si la alti magistrati. Bucatarul si soferul lui Dinel Staicu ar fi si ei implicati in traseul spagii. Alaturi de judecatoare  a fost arestat si fiul sau, Florin Cergan. El era dejat cercetat penal dupa ce, in 2011, a omorat trei persoane intr-un teribil accident rutier. Veronica Cirstoiu ar fi primit doar o parte din acesti bani, sustin martorii audiati in dosar. „In decursul lunii februarie 2012, Cirstoiu Veronica, in calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I Penala, a pretins prin intermediul invinuitei Dascalu Adriana, suma de 1.000.000 de euro, din care a primit, cu ajutorul aceleeasi complice, aproximativ 630.000 de euro de la numitul Staicu Dinel prin medierea altor persoane”.Sursa: referatul procurorilor.

Procurorii cerceteaza si o a doua pista. De la omul de afaceri craiovean banii ar fi ajuns la magistrat prin intermediul fratelui sau, Marian Staicu.  In schimbul banilor, judecatoarea ar fi trebuit sa dea o hotarare favorabila pentru Dinel Staicu, condamnat la 7 ani de inchisoare. Potrivit ultimei declaratii de avere, judecătoarea  Veronica Cirstoiu, are doua apartamente in Targoviste, trei terenuri, iar anul trecut a incasat mai bine de 100.000 de lei din venituri salariale. Alaturi de judecatoarea Veronica Carstoiu a fost arestat si fiul sau, Florin Cergan . Acesta nu este la primul dosar penal. In 2011 a fost cercetat de ucidere din culpa, dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane. Cergan era, pe atunci, preot la parohia Laculete, din comuna damboviteana Glodeni. Pe 8 martie 2011, in Targoviste, a intrat cu maşina intr-un autoturism in care se aflau un preot de la parohia Gheboaia, sotia si fiica sa, de 16 ani. Toti trei au murit in urma impactului. Florin Cergan, care se afla sub influenţa bauturilor alcoolice, le-a spus agentilor de la Rutiera ca nu el era la volan, dar a doua zi s-a prezentat la Politie si a recunoscut ca a provocat accidentul. In urma accidentului, Arhiepiscopia Targoviste i-a ridicat dreptul de a sluji lui Cergan. De atunci dosarul penal se afla in stare de expertize spre disperarea rudelor preotului decedat.

Oamenii spera ca macar acum sa se faca dreptate. Cergan a fost arestat preventiv pentru complicitate la luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea 50.000 de euro, bani care ar fi trebuit sa ajunga la mama sa, judecatoarea Veronica Cirstoiu.

Mihai Eremia

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe