PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CHELTUIELI URIAȘE ÎN PANDEMIE

CHELTUIELI URIAȘE ÎN PANDEMIE

de Andrei Oprescu
16 vizualizări

Criza covid-19 a costat scump tara noastra. O spune chair ministrul Finantelor, Florin Cîțu.

„Până acum ne-a costat 3,1 miliarde de lei. Acestea sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus. Să cumpărăm lucruri, să plătim și șomaj tehnic, mai multe, sunt toate alocate direct și s-au dus direct pentru a face cât mai mic acest efect al crizei COVID”, a spus ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu a precizat că în această sumă nu au fost incluse suplimentele pentru medici., pentru ca inca nu au fost platite. Potrivit ministrului, deficitul a fost dublat la rectificarea bugetară.

„Când am făcut rectificarea bugetară am dublat deficitul bugetar de la 3,7 la 6,7, am adăugat trei puncte procenttuale. Acestea veneau din 10 miliarde cheltuieli în plus, care erau legate în special de COVID, și 20 de miliarde venituri mai mici la buget. Asta am spus tot timpul: nu putem să eliminăm total efectul crizei, putem doar să minimizăm efectul negativ asupra economiei”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 269 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Numărul total a ajuns la 26.582. 210 pacienţi sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. 22 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.634.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe