PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CLINICILE PRIVATE SCAD TARIFELE – VIDEO

CLINICILE PRIVATE SCAD TARIFELE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

In scurt timp romanii care se vor trata in clinicile si spitalele private vor scoate mai putini bani din buzunare. In schimbul contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatete, unitatile medicale din sistemul privat trebuie sa reduca tarifele practicate. Incepand cu 1 iunie, statul va plafona aceste tarife la nivelul celor decotate de spitalele publice. In aceste conditii spitalele si clinicile private vor putea taxa dupa bunul plac doar serviciile medicale efectuat la cerere.
In prezent, bolnavii care vor sa mearga la o clinica privata ce are incheiat un contract cu casa de asigurari de sanatate suporta doar o parte din costurile tratmentului., restul de bani fiind acoperit de stat din asigurarea de sanatate a fiecarui pacient. Se aplica o astfel de stategie in cazul analizelor medicale, investigatiilor radiologice si a operatilor. Destul dar nu suficient sustin oficialii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate care vor sa stabileasca noi reguli prin care sa oblige unitatile medicale private, care au contracte incheiat cu casa, sa aduca preturile la acelasi nivel cu cel al spitalelor de stat.
In cazul in care un spital va dori sa ofere servicii de chirurgie decontate de stat, va trebui sa reduca de asemenea preturile. In cazul unei operatii de apendicita, costul interventiei nu va depasi 1.500 de lei. Mai mult, o zi de spitalizare va costa cel mult 300 de lei, indiferent de clinica. Masura aduce zambetul pe buze pacientilor dar, pe termen lung, poate avea efectul contrar, spun pecialistii.
Pe piata exista foarte putine unitati medicale private care isi pot permite sa functioneze doar din banii pe care ii incaseaza de la pacineti, renuntand la banii oferiti de casa de sanatate. Astfe, cele mai multe clinici vor incerca sa isi plafoneze incasarile din partea sistemului public, ajungand intr-o situatie in care nu vor avea nicio sansa sa faca bani.
Singura dezlegare pe care o primesc clinicile private estea aceea ca vor putea paractica orice tarife doresc in cazul serviciilor medicale la cerere.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe