PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE CANICULĂ

COD GALBEN DE CANICULĂ

de Andrei Oprescu
101 vizualizări

După o zi de duminică de foc în care canicula și-s spus cuvântul în vestul, sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va continua și săptămâna aceasta. Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de caniculă valabil până miercuri. În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. Codul este valabil pentru toate județele din regiunea Sud-Muntenia.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat

Interval de valabilitate: 9, 10, 11 august

Zone afectate: sud, sud-vestul țării

A.N.M. a emis prognoza și pentru următoarele două săptămâni. Regimul termic se va pondera la mijlocul acestei săptămâni, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 30…31 de grade, însă mai ales în perioada 16 – 19 august sunt estimate valori mai ridicate, în jurul a 34 de grade. Valorile minime ale temperaturii estimate pentru această perioadă nu vor avea variații semnificative și vor fi, în medie, de 16…18 grade. Pe perioada celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi pearii restrânse fiind posibile îndeosebi în zilele de 10 și 12 august, iar cu o probabilitate în creștere și după 17 august.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe