PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE CANICULĂ

COD GALBEN DE CANICULĂ

de Andrei Oprescu
60 vizualizări

Atenționarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă până în ultima zi a lunii iulie. Codul galben din luna lui cuptor aduce o atmosferă de-a dreptul sufocantă. În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27, 28, 29, 30, 31 iulie

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă

Zone afectate: vestul țării și Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea

Potrivit ANM, până în jurul datei de 2 august, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime care va crește de la valori în jurul a 33 de grade până la valori de 36…38 de grade, în perioada 28 iulie – 2 august, iar cea a minimelor de la 16 grade, până spre medii de 20 de grade. Ulterior, valorile termice vor mai scădea ușor, dar vor caracteriza încă o vreme călduroasă, cu medii diurne de 31…33 de grade, în timp ce media temperaturilor nocturne va tinde spre 18 grade. După data de 1 august, va crește probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică și local a averselor.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe