PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE INSTABILITATE

COD GALBEN DE INSTABILITATE

de Andrei Oprescu
221 vizualizări

După două zile de caniculă, vin alte două de instabilitate atmosferică accentuată. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru mai multe zone valabil în zilele de miercuri și joi. În Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

grafica cu text si harta 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 18 august, ora 10:00 – 19 august, ora 10:00

Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului. Marți rămâne valabil codul galben de caniculă și disconfort termic accentuat care include și județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Călărași. Pentru Giurgiu și Teleorman este valabil cod portocaliu. Valul de căldură va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei și extremitatea vestică a Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 33 și 37 de grade. În județele Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 17 august

Zone afectate: Oltenia, Muntenia, local în Moldova, sudul Transilvaniei

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat

Interval de valabilitate: 17 august

Zone afectate: Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe