PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE INSTABILITATE

COD GALBEN DE INSTABILITATE

de Andrei Oprescu
86 vizualizări

Potrivit atenționării meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie, codul galben este valabil în intervalul 12.00-22.00. În cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 septembrie, ora 12:00 – 14 septembrie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: regiunea Moldovei- Carpații Orientali, nordul Munteniei și Carpații Occidentali

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului. ANM a emis și prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Vremea caldă va fi caracteristică acestei regiuni până pe data de 18 septembrie, astfel că vor fi, în medie, temperaturi maxime de 28…29 de grade şi minime de 14…17 grade. Răcirea vremii din intervalul 19 – 21 septembrie va determina înregistrarea de valori termice apropiate de normele perioadei, astfel că media maximelor se va încadra între 19 și 23 de grade, iar cea a minimelor între 9 și 13 grade. Ulterior, până pe 26 septembrie, temperaturile vor mai scădea ușor și astfel vor caracteriza o vreme răcoroasă, specifică ultimei decade a lunii septembrie. Regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe fiind posibile doar local, în unele zile, cu probabilitate mai mare în intervalul 17-20 septembrie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe