PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE NINSORI

COD GALBEN DE NINSORI

de Andrei Oprescu
39 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului valabilă pentru toată țara până miercuri. Aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 09 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00;

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului;

Rafale de vânt: 45…55 km/h

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor. De miercuri dimineața intră în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu strat de zăpadă local consistent. În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă local consistent;

Zone afectate: Muntenia, Oltenia și Banat

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe