PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE NINSORI ȘI VISCOL

COD GALBEN DE NINSORI ȘI VISCOL

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de ninsoare și viscol, valabilă de joi, 24 ianuarie, ora 04 –, până vineri, 25 ianuarie, ora 14.
Fenomene și zone vizate: precipitații abundente: ploi, lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1500 m, ninsori și viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură
În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.
La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă. Județele din Regiunea Sud-Muntenia, vizate de codul galben, sunt: Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Ialomița și Prahova.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe