PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE PLOI

COD GALBEN DE PLOI

de Mditv
5 vizualizări

După câteva zile cu temperaturi ridicate și vreme însorită, ploile se întorc. Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de ploi insemnate si instabilitate atmosferica. Atentionarea este valabila si pentru regiunile de nord ale judetelor Dambovita, Arges si Prahova si se mentine pana vineri noaptea. Avad in vedere cantintatea mare de apa, Institutul de Hidrologie a emis cod galben de inundatii.

Potrivit atenționării ANM, în intervalul 2 iunie, ora 12.00 – 3 iunie, ora 21.00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ în 14 județe din țară. În această perioadă ne vom confrunta cu o instabilitate atmosferică accentuată în toate regiunile. Sunt așteptate averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15…20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor cumula 40…80 l/mp.

Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundații valabil în intervalul 02.06.2016 ora 10:00 – 04.06.2016 ora 18:00 în regiunea Sud-Muntenia, pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova). În această perioadă se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe