PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE PLOI, VÂNT ŞI PRECIPITAŢII MIXTE

COD GALBEN DE PLOI, VÂNT ŞI PRECIPITAŢII MIXTE

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Urmează două zile cu ploi, vânt puternic şi precipitaţii mixte în zonele montane. ANM a emis o informare meteorologică valabilă până pe data de 7 ami, la ora 20.00.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.
Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

În zonele montane înalte este valabil şi un cod galben de intensificări ale vântului și viscol. În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90…100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110…120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe