PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COD GALBEN DE VISCOL

COD GALBEN DE VISCOL

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol pentru zonele montane din Argeș, Dâmbovița și Prahova. Până miercuri seara sunt așteptate intensificări ale vântului, care va atinge la rafală și 120 km/h pe crestele înalte, unde zăpada va fi viscolită. În restul țării este valabilă o informare meteorologică de ninsori, polei și vânt puternic.
În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Pentru restul țării este în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei. În majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece. Pe parcursul zilei de miercuri îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe