PRIMA PAGINĂ » PERICOLUL A TRECUT

PERICOLUL A TRECUT

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

S-a dat alarma in 24 de judete din tara, dupa ce in Prahova a fost descoperita carne de mici infestata cu salmonella. Pericolul a fost mare pentru ca, atunci cand nu este depistata la timp si tratata, infectia cu salmonella poate fi mortala. In Dambovita, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare au inceput imediat controalele, pentru ca judetul nostru figura pe lista celor in care fusese livrata carnea infestata. Ulterior, Dambovita a fost scoasa de pe aceasta lista. In plus, in urma verificarilor efectuate de autoritatile sanitar veterinare in judet nu au fost descoperite produse infestate.

Autoritatile sanitar veterinare ii linistesc si pe dambovitenii care merg la cumparaturi in judetele vecine. S-a actionat pentru retinerea de pe piata a tuturor produselor infestate.

Infectiile cu Salmonella sunt printre cele mai raspandite boli de tip alimentar, afectand omul prin intermediul hranei sau apei infectate. Simptomele cele mai frecvente sunt greata, durerile abdominale. Un alt tip de salmonella, mai rar, este cel care da simptome mult mai grave, printre care şi febra enterica. Daca nu este depistata si tratata la timp, poate fi mortala.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

http://youtu.be/9IUPBFLWhKI

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe